BARBÜKE SOSLU TAVUK
BARBÜKE SOSLU TAVUK
Malzemeler:
4 Adet Tavuk Budu
yeteri miktarda tuz, karabiber
300 ml. Barbekü Sosu veya Ketçap
500 gr. Kereviz Sapı
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
1 çay kaşığı toz Şeker
1 Tatlı Kaşığı Sirke
Hazırlanışı:
Tavuk butlarını iyice yıkayıp temizledikten sonra tuzlayın ve karabiberleyin.
Butları, derili kısımları alta gelecek şekilde fırın tepsisine koyun. 200° ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin, ters çevirip 15 dakika daha pişirin.
Üzerlerine kalın bir tabaka barbekü sosu veya ketçap sürün, 5 dakika daha pişirin. Kerevizin saplarını ince ince kesin, yapraklarını kıyın.
Kereviz saplarını 5 dakika yağda kavurun üzenlerine 1 tutam şeker serpin, sirke gezdirin.
Kıydığınız yaprakları katın, tuz ve karabiber koyun. Tavuğu sebze ve sosla birlikte servis yapın.