BARBÜKE SOSLU TAVUK

BARBÜKE SOSLU TAVUK

BARBÜKE SOSLU TAVUK

 Malzemeler:
  4 Adet Tavuk Budu
  yeteri miktarda tuz, karabiber
 300 ml. Barbekü Sosu veya Ketçap
  500 gr. Kereviz Sapı
  1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  1 çay kaşığı toz Şeker
  1 Tatlı Kaşığı Sirke

Hazırlanışı:
Tavuk butlarını iyice yıkayıp temizledikten sonra tuzlayın ve karabiberleyin.
 Butları, derili kısımları alta gelecek şekilde fırın tepsisine koyun. 200° ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin, ters çevirip 15 dakika daha pişirin.
Üzerlerine kalın bir tabaka barbekü sosu veya ketçap sürün, 5 dakika daha pişirin. Kerevizin saplarını ince ince kesin, yapraklarını kıyın.
Kereviz saplarını 5 dakika yağda kavurun üzenlerine 1 tutam şeker serpin, sirke gezdirin.
Kıydığınız yaprakları katın, tuz ve karabiber koyun. Tavuğu sebze ve sosla birlikte servis yapın.


Bu tarif 405 kez görüntülenmiştir.