HAŞHAŞLI KATMER

HAŞHAŞLI KATMER

HAŞHAŞLI KATMER

 Malzemeler:

1/2 kilogram un

250 gram haşhaş

150 gram margarin

1 fincan su

tuz

Hazırlanışı:

Yoğurma kabına unu, suyu ve tuzu koyup kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru küçük toplara ayırın ve her bir topu oklava ile açın. Küçük bir tavada margarini eritin, ılınmaya bırakın. İçine haşhaşı ekleyip karıştırın. Açmış olduğunuz her hamura bir fırça yardımıyla haşhaşlı yağdan sürüp, üst üste koyup, katlayarak tekrar tekrar açın. Üstüne nemli bir bez örterek 10-15 dakika dinlenmeye bırakın. Katmerlenen hamurunuzu oklava yardımıyla 3 - 4 mm. inceliğinde açın, üzerini hafifçe yağlayarak fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

 

 


Bu tarif 369 kez görüntülenmiştir.