ISPANAKLI KUZULU BÖREK
ISPANAKLI KUZULU BÖREK
Malzemeler:
6 adet milföy hamuru (dondurulmuş)
1 kilogram ıspanak
60 gram soğan
3 diş sarımsak
100 gram mantar
1/2 demet maydanoz
1/2 demet taze kekik
5 dal biberiye
200 gram rokfor peyniri
500 gram kıyma
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet yumurta
150 ml. krema
150 ml. süt
köri
Acı kırmızıbiber
Tuz
Karabiber
Açmak için un
Kuru bakliyat
Hazırlanışı:
Milföy hamurlarını yan yana dizip çözülmeye bırakın. Unlanmış tezgahta 45x30 cm. boyutunda açın. 22 cm. çapında 2 yuvarlak kesip 2 tepsiye yerleştirin. Kenarlarını bastırın. Hamurun üstüne yağlı kağıt yayın, kuru bakliyatı üstüne yerleştirin. 190ø ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Ispanağı temizleyin, yıkayıp süzülmeye bırakın ve incecik kıyın.
Soğan ve sarmısağı ayıklayıp doğrayın. Mantarların sap kısımlarını kesip ayırın. Daha sonra dörde bölün. Taze otların yapraklarını incecik kıyın. Peyniri ezin.
Kıymayı kızgın yağda iyice kavurun. Soğan, sarmısak, mantar, ıspanağı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ve acı kırmızı biber ile tatlandırın.
Yumurtaları krema, süt, tuz, karabiber, köri, peynir ve kıyılmış taze otlarla birlikte karıştırın. Kıymalı harcı önceden pişirdiğiniz hamurların üzerine yayın.
Yumurtalı karışımı üstüne gezdirin. 190ø ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 25 dakika pişirin.