KIVRIM BÖREĞİ
KIVRIM BÖREĞİ
Malzemeler:
1/2 kilogram un
2 adet yumurta
125 ml. süt
1/2 kilogram bal kabağı
100 gram iç ceviz
30 gram margarin
Tuz
Hazırlanışı:
Yoğurma kabına unu koyun, ortasını havuz şeklinde açın, yumurtayı, sütü ve bir tutam tuzu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun. Üstüne nemli bez örtüp 15 - 20 dakika oda sıcaklığında dinlendirin. Bal kabağını rendeleyin. Üstüne balı ve şekeri ekleyin. Cevizleri robotta çekin, hepsini harmanlayın. Dinlendirdiğiniz hamurdan 6 tane top yapın. Her birini merdane yardımı ile unlanmış zeminde olabildiğince ince açın. Üzerine hazırlanan içten bolca koyun ve rulo yaparak sıralayın. Rulonun iki ucunu büzüp, uçları ip büker gibi ters yönlerde döndürün. Sonra bir ucu sabit bırakın, diğer ucu kendi etrafında döndürerek yuvarlak çörek şekline getirin. Merdane ile hafifce inceltin. Her parçanın üstüne yağ sürün. Yapışmaz yüzeyli tavada çok kısık ateşte ters yüz ederek pişirin. Ilık olarak servis yapın.