MANTI
MANTI
Malzemeleri:
1.1/2 buçuk su bardağı un
1/2 çay bardağı su
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
İç harç malzemesi:
150 gr. kıyma
1adet küçük soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Yeteri miktarda tuz
Hazırlanışı:
Un, yumurta, su ve tuz eşliğinde sert bir hamur yoğur un hamuru ikiye bölün ve ayrı ayrı beze yapın. Bezelerin üzerini bez ile kapatın dinlendirin. Kap içine kıyma, ince doğranmış soğan, karabiber, pul biber ve tuzu katın yoğurun. Hamur bezelerini ince açın ve karelere bölün. Üzerlerine harçtan koyun ve kareleri karşılıklı köşelerden birleştirin. Tencerede suyu kaynatın ve tuzunu ilave edin mantıları kaynayan su içine alın. Tencere açık olarak 15 dakika haşlayın sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ile servis edin
Bu tarif 357 kez görüntülenmiştir.