PATLICANLI BÖREK
PATLICANLI BÖREK
Malzemeler:
1 adet domates
2 adet sivri biber
1/2 demet maydanoz
210 gram un
60 gram margarin
Karabiber
2 adet patlıcan
1 adet soğan
1 adet yumurta sarısı
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı salça
Hazırlanışı:
Unu bir kaba koyup ortasını çukurlaştırın. Yumurta, zeytinyağı, tuz ve 1/2 su bardağı ılık su koyup yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini şeffaf folyo ile örtüp 15 dakika dinlendirin. Patlıcan, domates ve biberleri küçük küçük doğrayın. Patlıcanları tuzlu suda bekletin. Soğanı ince ince kıyın, sıvı yağda kavurun. Patlıcanları sıkıp biberlerle birlikte soğanlara katın ve kavurmaya devam edin. Domatesleri ekleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Maydanozu ayıklayıp yıkayın. İnce ince kıyıp patlıcanlara katın ve hazırladığınız içi ateşten alın. Hamuru eşit iki parçaya ayırın. 26 cm. çapında bir fırın kabını yağlayın. Hamuru fırın kabı büyüklüğünde açın. Üzerine erittiğiniz margarinin yarısını sürün. Kenarlardan merkeze doğru keserek 8 parçaya ayırın. Her bir parçayı ortaya doğru karşılıklı katlayarak küçük bir yuvarlak elde edin. Fazla ezmeden elinizle esneterek yeniden fırın kabı büyüklüğünde açın ve kabın içine döşeyin. Üzerine hazırladığınız patlıcanlı içi yayın. Hamurun kalan yarısını da aynı şekilde açıp malzemenin üzerine kapatın ve yağlayın. Önceden 200ø ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.