SARIYER BÖREĞİ

SARIYER BÖREĞİ

SARIYER BÖREĞİ

 Malzemeler:

150 gram beyaz peynir

1/2 demet maydanoz

200 gram kıyma

75 ml. sıvı yağ

5 adet soğan

50 gram kuş üzümü

1 tatlı kaşığı toz şeker

tuz

karabiber

500 gram un

1 yemek kaşığı sıvı yağ

2 adet yumurta

150 gram margarin

sıvıyağ

Hazırlanışı:

1 adet yumurta, un ve 1 çay kaşığı sıvı yağı 250 ml ılık su ile yoğurun. Kıvamlı bir hamur elde edin.  Hazırladığınız hamuru 30 dk dinlendirin. 4 eşit parçaya ayırın.  Margarini eritin. Her bir bezeyi unlanmış tezgahta yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine yağ sürüp 3e katlayın tekrar yağlayın ve kare şeklini verin. Buzdolabında bekletin.  Soğanları ayıklayın, kıyın. Daha sonra sıvı yağda tozşekerle beraber kavurun.  Kıyma, kuş üzümü, tuz ve karabiber ekleyip kavurmaya devam edin. 5 dk sonra ateşten alın.

Diğer tarafta peynir ve maydanozu karıştırıp ikinci bir iç hazırlayın.  Dinlenmeye bıraktığınız hamurları dolaptan alın. Her bir parçaya yukardaki işlemleri tekrar edin. Tekrar buzdolabına koyup 30 dk bekletin.  Her bezeyi yağladığınız 30X40 cm boyutunda açın.  Kıymalı ve peynirli olarak hazırladığınız içleri yufkaların


Bu tarif 380 kez görüntülenmiştir.