SUSAM SOSLU ÇİN BÖREĞİ
SUSAM SOSLU ÇİN BÖREĞİ
Malzemeler:
5 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi
2 yemek kaşığı bal
10 gram susam tohumu
1 adet mango
6 adet pirinç yufkası
6 adet küçük göbek marul yaprağı
12 dilim rozbif
1 yemek kaşığı domates püresi
1 yemek kaşığı soya sosu
1 diş sarımsak
1/2 adet acı kırmızı biber
1/2 demet taze kişniş
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı susam yağı
4 yemek kaşığı tatlı ekşi biber sosu
Tuz
Hazırlanışı:
Banma sosunu hazırlamak için sirkeye bal, sıvıyağ susamyağı, domates püresi ve soya sosu ile karıştırın. Susamı bir tavada yağ koymadan kavurup soğumaya bırakın. Sarımsağı soyup ince kıyın. Acı biberin çekirdek kısımlarını çıkarıp ince kıyın. Acı biberlerin çekirdek kısımlarını çıkarıp ince kıyın. Kişniş yapraklarını ince kıyın. Tüm malzemeyi hazırladığınız sos ile karıştırın. Mangoyu soyun. Etini parçalara bölerek çekirdeğinden ayırın. Daha sonra ince ince dilimleyin. Pirinç yufkalarını ılık suda 3-4 dakika yumuşatın. Her bir yufkayı bir mutfak bezi arasında kurulayın. Her yufkanın içine 1 yaprak göbek salata, 2 dilim rozbif ve birkaç dilim mango koyun. Tuzlayın ve tatlı-ekşi sosu gezdirin. Yufkaların kenarlarını içe doğru katlayın. Aşağıdan başlayarak rulo halinde sarın. Börekleri hazırladığınız banma sosu ile servis yapın.