VOLOVAN
VOLOVAN
Malzemeler:
100 gram milföy hamuru (dondurulmuş)
250 ml. sütVALOVON
1 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet tavuk göğüs eti
50 gram rendelenmiş gravyer peyniri
Tarhun otu
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Yumurtaların sarı ve beyazını ayırın. Tavuk etini tuzlu suda 25 dakika haşlayıp suyunu süzün. 20 adet hamuru oda ısısında bekletip 10 cm. çapında bir çember ile kesin. Kestiğiniz hamurlardan 10 adedini ise 8 cm. çapında bir kez daha kesin. Unu tereyağı ile kavurun. Yavaş yavaş sütü ekleyip karıştırarak koyu bir kıvam almasını sağlayın. Tavuk eti, gravyer peynir, tarhunotu 1 adet yumurta sarısını katıp tuz ve karabiberle tatlandırın. 10 adet hamuru yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kenarlarına yumurta akı sürdükten sonra üzerlerine 2 cm. kalınlığındaki çemberleri yerleştirin. Son olarak yumurta sarısı sürüp 200ø sıcaklıkta 15 dakika pişirin. Soğuyunca kapağını çıkarın. Hazırladığınız içi koyup tekrar kapakla kapatıp servis yapın.