HARDAL SOSLU KÖFTELİ MAKARNA

HARDAL SOSLU KÖFTELİ MAKARNA

HARDAL  SOSLU KÖFTELİ MAKARNA

Malzemeler

Köftesi için;

1 kg kıyma

1 su bardağı çekilmiş ekmek içi (Yada galeta unu )

2 diş rendelenmiş sarımsak

1 adet rendelenmiş soğan

1 tutam ince kıyılmış maydanoz

1 adet yumurta

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Tuz, karabiber, pul biber, kimyon

Diğer malzemeler

500 gram makarna

600ml kaynamış su

Tuz,1 paket krema,1 su bardağı bezelye, parmesan peyniri

Hazırlanışı

Malzemelerin hepsini ekleyip güzelce yoğurun Köfte harcımızdan parçalar alıp elimizde misket şeklinde yuvarlıyın Köfteleri kızgın yağda kızartın kızartmış olduğumuz yağı makarna için ayırın

Uygun bir tencereyi ocağa alın. Köfteleri kızarttığımız yağı ekleyip kaynamış olan suyumuzu ekleyip makarnayı ilave edin Makarnalar yumuşadıktan sonra krema tuz ilave edip karıştırıyoruz. Daha sonra kızartmış olduğumuz köfteleri ve bezelyeyi ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağı kapalı orta ateşte makarna suyunu çekene kadar pişirin. En son parmesan peyniri ekleyip tekrar karıştırıp ocaktan alıp servis yapın..


Bu tarif 406 kez görüntülenmiştir.