HARDAL SOSLU KÖFTELİ MAKARNA
HARDAL SOSLU KÖFTELİ MAKARNA
Malzemeler
Köftesi için;
1 kg kıyma
1 su bardağı çekilmiş ekmek içi (Yada galeta unu )
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 adet rendelenmiş soğan
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Diğer malzemeler
500 gram makarna
600ml kaynamış su
Tuz,1 paket krema,1 su bardağı bezelye, parmesan peyniri
Hazırlanışı
Malzemelerin hepsini ekleyip güzelce yoğurun Köfte harcımızdan parçalar alıp elimizde misket şeklinde yuvarlıyın Köfteleri kızgın yağda kızartın kızartmış olduğumuz yağı makarna için ayırın
Uygun bir tencereyi ocağa alın. Köfteleri kızarttığımız yağı ekleyip kaynamış olan suyumuzu ekleyip makarnayı ilave edin Makarnalar yumuşadıktan sonra krema tuz ilave edip karıştırıyoruz. Daha sonra kızartmış olduğumuz köfteleri ve bezelyeyi ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağı kapalı orta ateşte makarna suyunu çekene kadar pişirin. En son parmesan peyniri ekleyip tekrar karıştırıp ocaktan alıp servis yapın..