KAYSERİ MANTISI
KAYSERİ MANTISI
Malzemeler
400 Gr Un
2 Adet Yumurta
1 Adet Limon
Su Ve Tuz Yeteri Miktarda
300 Gr Çiçek Yağı
800 Gr Dana Kıyma
5 Gr Kırmızı Toz Biber
2 Gr Beyaz Karabiber
1 Bağ Maydanoz
1000 Gr Yoğurt
4 Diş Sarımsak
200 Gr Kuru Soğan
Hazırlanışı (Hamuru için):
1Unu tezgâha yaydıktan sonra limon suyu, tuz ve suyu ortasını açarak atın ve karıştırarak iyice yoğurun. Daha sonra 20 dakika dinlenmeye bırakın.
2 Ayrı bir kap içerisine ince doğranmış soğanı, maydanozu, dana kıymayı ve tatlandırıcıları atıp karıştırın. Ardından dinlenen hamuru yufka şeklinde açıp, hazırlanan harçtan birer parça halinde koyup bohça şeklinde katlayın.
Bu tarif 344 kez görüntülenmiştir.