KAYSERİ MANTISI

KAYSERİ MANTISI

KAYSERİ MANTISI    

Malzemeler

400 Gr Un

2 Adet Yumurta

1 Adet Limon

Su Ve Tuz Yeteri Miktarda

300 Gr Çiçek Yağı

800 Gr Dana Kıyma

5 Gr Kırmızı Toz Biber

2 Gr Beyaz Karabiber

1 Bağ Maydanoz

1000 Gr Yoğurt

4 Diş Sarımsak

200 Gr Kuru Soğan

Hazırlanışı (Hamuru için):

1Unu tezgâha yaydıktan sonra limon suyu, tuz ve suyu ortasını açarak atın ve karıştırarak iyice yoğurun. Daha sonra 20 dakika dinlenmeye bırakın.

2 Ayrı bir kap içerisine ince doğranmış soğanı, maydanozu, dana kıymayı ve tatlandırıcıları atıp karıştırın. Ardından dinlenen hamuru yufka şeklinde açıp, hazırlanan harçtan birer parça halinde koyup bohça şeklinde katlayın.


Bu tarif 347 kez görüntülenmiştir.