KEDİ BATMAZ {Bolu}

KEDİ BATMAZ {Bolu}

KEDİ BATMAZ (Bolu)

Malzemeler:

1/2 kg tavuk çiğeri

4 çorba kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı karabiber

1/2 tatlı kaşığı tuz

Hamuru için:

2,5 su bardağı su

1 su bardağı mısır unu

1/2 su bardağı un

1/2 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

2 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

Tavuk ciğerini kuşbaşı doğradıktan sonra sıvı yağda kavurun. Hamuru için tüm malzemeleri bir tencereye atıp orta ateşte sürekli karıştırarak koyu bulamaç haline getirerek pişirin. Servis tabağına ıslak bir kaşıkla bulamaçtan koyup üzerine de kavrulan ciğerleri yerleştirin. Son olarak üzerine eritilmiş tereyağı gezdirerek servis yapın.

 

 


Bu tarif 356 kez görüntülenmiştir.