KEDİ BATMAZ {
KEDİ BATMAZ (Bolu)
Malzemeler:
1/2 kg tavuk çiğeri
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı tuz
Hamuru için:
2,5 su bardağı su
1 su bardağı mısır unu
1/2 su bardağı un
1/2 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Tavuk ciğerini kuşbaşı doğradıktan sonra sıvı yağda kavurun. Hamuru için tüm malzemeleri bir tencereye atıp orta ateşte sürekli karıştırarak koyu bulamaç haline getirerek pişirin. Servis tabağına ıslak bir kaşıkla bulamaçtan koyup üzerine de kavrulan ciğerleri yerleştirin. Son olarak üzerine eritilmiş tereyağı gezdirerek servis yapın.
Bu tarif 405 kez görüntülenmiştir.