TAZE ZENCEFİLLİ TAVUKLU SPAGETTİ

TAZE ZENCEFİLLİ TAVUKLU SPAGETTİ

TAZE ZENCEFİLLİ TAVUKLU SPAGETTİ  

MALZEMELER:

250 Gr Spagetti

  1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

  1 Çay Kaşığı Şeker

250 Gr Tavuk Suyu

  4 Çorba Kaşığı Tereyağı

  250 Gr Tavukgöğsü

  1 Adet Kırmızı Soğan

1 Adet Limon Kabuğu

30 Gr Taze Rende Zencefil

Maydanoz Ve Tatlandırıcılar Yeteri Kadar

HAZIRLANIŞI:

Spagetti kaynar suda 5–6 dakika yağ ve tuz atılarak haşlanır. Tavuklar ise limon kabuğu rendelenmiş suda haşlanır. Haşlandıktan sonra ince uzun (jülyen) şeklinde doğranır. Kırmızı soğan zeytinyağı ile kavrulup sırasıyla tavuk ve zencefil atılır, tavuk suyu ilave edilip, spagetti ile çevrilir. Tatlandırıcılar da atılarak sıcak servis yapılır. 

 


Bu tarif 356 kez görüntülenmiştir.