ÇİLEME ÇORBA

ÇİLEME ÇORBA

ÇİLEME ÇORBASI

 Malzemeler:

500 gr un

1 yemek kaşığı salça

1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

Yeteri miktarda tuz

200 gr tereyağı

2 adet acı biber kırmızıbiber kurutulmuş

1 adet turunç { limon}

 Hazırlanışı:

{ 1. aşama }

Un geniş bir tepsiye yayılır, genişçe bir kabın içerisindeki suya el batırılıp üzerine serpilir serpme işlemi tamamlandıktan sonra elimizi düz şekilde tutarak avuç içimizle unun üzerine daireler oluşturacakmış gibi hareket ettirerek unun topaklaşmasını sağlarız, sonrasında topaklanan unu geniş bir elekte eleriz elekten elenen una ise aynı işlemi tekrarlarız.

(2.aşama)

Tencereye tereyağını (isteğe bağlı sıvı yağ) konup içine salça ve kırmızı biber eklenir, yeterince su ilave ederek kaynamaya bırakırız. Hazırladığımız karışım kaynamaya başladığında daha önceden hazırladığımız topaklaşmış hamur parçacıkları kaynayan sosa ilave edilerek sürekli olarak karıştırırız. İsteğe göre içerisine kurutulmuş kırmızıbiberlerimiz bütün olarak atılabilir. Bir adet turunç sıkılarak servise hazır edilir.

 

 

 


Bu tarif 425 kez görüntülenmiştir.