CİNCİLE ÇORBASI

CİNCİLE ÇORBASI

CİNCİLE MANTAR ÇORBASI

 Malzemeler:
500 gr Cincile mantarı
1 çorba kaşığı tereyağı
70 gr un
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 limon
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Cincile mantarlarının köklerindeki topraklı kısımları kesip atin ve bol suda iyice yıkayın. Süzüp bir kösede bırakın. Bir tencereye 1.5 lt su koyun ve içine bir limonun suyunu ve tereyağını ekleyip kaynamaya alın. Su kaynamaya baslarken mantar ve tuz ilave edin. Mantarları 3-4 dakika kaynatın. Un, yumurta ve 2,5 su bardağı suyu çırpıp bulamaç haline getirin. Mantarların pişmesine yakin, hazırladığınız terbiyeyi kaynayan çorbaya karıştırarak ilave edin. Çorbayı 5-6 dakika kaynatın. Tuzunu, karabiberini kontrol ettikten sonra servis yapabilirsiniz


Bu tarif 424 kez görüntülenmiştir.