MENGEN ÇORBASI
MENGEN ÇORBASI
Malzemeler:
1 Çay fincanı pirinç
2 Adet limon suyu
1 Su bardağı un
2 Kepçe yoğurt
4 Adet patates
1 Yemek kasığı nane
3 Çay kasığı tuz
1 Adet yumurta
2 Yemek kasığı margarin
Hazırlanışı:
Kemik suyunu veya suyu kaynatın. Yıkanmış pirinci ilave edip pişirin.
Un, limon suyu, yoğurt ve yumurtanın sarısını az miktarda su ilave ile çırpın. Kaynamakta olan suya yavaş yavas ilave ederek sürekli karıştırın. Kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin.
Eritilmiş 2 yemek kasığı margarinde naneyi kızartıp, çorbanın üzerinde gezdirin.
Diğer tarafta küçük küpler halinde doğranmış patatesleri sıvıyağda kızartıp süzün ve çorbaya ilave edin. Tuz ekleyip ocaktan alın.
Bu tarif 515 kez görüntülenmiştir.