OVMAÇ ÇORBA

OVMAÇ ÇORBA

OVMAÇ ÇORBA

 Malzemeler

1 yumurta sarısı

1 su b. un

2 çorba kaşığı tereyağı

2 diş sarımsak

1 kâse yoğurt

1 çay kaşığı nane

Yeteri miktarda tuz

Yeteri miktarda su

 Hazırlanışı

Tencereye kaynayan suyu alın. Suyun üzerine tereyağının yarısını ve sarımsakları ilave edip birlikte kaynatın. Karıştırma kabına yumurtanın sarısı, tuz, su ve azar azar un ilave ederek parçalanmış hamurlar elde edin.Tencerede kaynayan suyun içine parçalanmış hamur parçalarını ekleyin. Çorbanın terbiyesi için karıştırma kabına 1 kâse yoğurdu alın. Üzerine 1 yâda 2 kaşık un ilave edip karıştırın. Üzerine su ilave edip karıştırma ya devam edin.

Tenceredeki sıcak sudan kepçe ile sıcak su ekleyin ve tekrar karıştırın.

Yoğurtlu terbiyeyi tencereye aktarın. Kaynaya dek çorbayı pişirin. Üzeri için tereyağını tavada eritip  servis yepın.


Bu tarif 366 kez görüntülenmiştir.