SAKIZ KABAK ÇORBASI
SAKIZ BAKLA ÇORBASI
Malzemeler:
300 gr taze bakla
2 adet kuru soğan
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
4 çorba kaşığı un
Yeteri miktarda tuz
1/3 bağ dereotu
2 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Bir tencerede kaynayan suyun içine kuru soğanı dörde bölüp atın. Baklalar kırılıp yıkandıktan sonra tencereye atıp pişirin, ayrı bir kap içerisinde un, yoğurt ve yumurtayı kırıp iyice çırpın. Ve kaynayan baklaların üzerine süzdürüp bir taşım kaynatıldıktan sonra ateşten indirin. Ayrı bir tavada tereyağını eritip üzerine gezdirip dereotunu ince kıyarak çorbanın üzerine serpiştirip servis yapın.
Bu tarif 420 kez görüntülenmiştir.