YOĞURTLU BAKLA ÇORBA
YOĞURTLU BAKLA ÇORBASI
Malzemeler:
2 litre et suyu
2 çorba kaşığı un
500 gr yoğurt
1 çorba kaşığı margarin
3 avuç taze bakla
1 tatlı kaşığı nane
½ demet dereotu
1 kahve kaşığı kırmızıbiber
Hazırlanışı:
Baklaları yıkayıp kılçıklarını ayıklayarak fındık büyüklüğünde doğrayın. Et suyu ile birlikte pişirin. Diğer tarafta yoğurt ve unu bir kapta ezerek bir bardak su ile sulandırın. Sonra bu karışımı çorbaya ilave edin. Tuzunu ilave ettikten sonra bir taşım kaynatın. Pürüzsüz bir sıvı haline gelince (un da pişince) ateşten alın. Üzerine nane, dereotu ve kırmızıbiber serpip sıcak sıcak servis yapın.
Bu tarif 402 kez görüntülenmiştir.