BAZLAMA

BAZLAMA

BAZLAMA

 Malzemeler:

4 bardak un

1.5 bardak ılık su

1.5 çay kaşığı kuru maya

1 çay kaşığı şeker

1 çay kaşığı tuz

 Hazırlanışı:

Mayayı, tuzu ve şekeri ılık suda eritin. Karışıma unu ekleyip yumuşak bir kıvamda (kulak memesi denilen kıvam) yoğurun.

Hamurun üstünü ıslak nemli bir bez ile örtün. Yaklaşık 2 saat, hamur iki katına çıkıncaya kadar oda sıcaklığında dinlendirin.

 Bazlama hazırlanışı:

Hamuru 5 parçaya ayırıp yuvarlak beze yapın. Bezeleri ıslak nemli bir bezin üstüne koyup üstlerini yine ıslak nemli bir bez ile örtün. Hamuru, ıslak nemli bezin üzerinde dinlendirmek, hamurun daha fazla kabarmasını ve içini çekmesini sağlar. Bezeleri 10 dakika dinlendirdikten sonra yaklaşık yarım santim incelikte yuvarlak açın. Hamur hazır olduğunda teflon tavayı orta büyüklükteki ocağınızda, kısık ateşte ısıtın ve hamuru tavaya koyun. Bir dakika kadar bekletip ardından ıspatula ile sürekli çevirerek ya da sağa sola oynaratak pişirin.

Bu işlem, bazlamanın daha güzel pişmesini ve bazlama ekmeğinini tavaya yapışmamasını sağlar.


Bu tarif 394 kez görüntülenmiştir.