ANCÜEZLİ SALATA
ANÇÜEZLİ SALATA
Malzemeler:
2 su bardağı baldo Pirinç
Konserve edilmiş 3 adet ançüez
1 adet kuru soğan
4 adet haşlanmış ve doğranmış lahana yaprağı
1 kaşık sulandırılmış hardal
1 çorba kaşığı soya yağı
1 çorba kaşığı Sirke
Yeteri miktarda pul biber ve tuz
Hazırlanışı:
Pirinci diriliği kaybolmayacak şekilde haşlayın. Haşladıktan sonra bol suyla yıkayıp süzün. Önceden fırında pişirmiş olduğunuz soğanı kat kat parçalara ayırın.
Bir kabın içinde soğan, pirinç, doğranmış lahana yaprağı, soya yağı, sirke ve tuzunu karıştırıp iyice harmanlayın.
Bu karışımı içlerini oymuş olduğunuz ançüezlerin orta kısmına alıp üzerini pul biber ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Bu tarif 322 kez görüntülenmiştir.