BAĞDAT SÜTLACI

BAĞDAT SÜTLACI

BAĞDAT SÜTLACI  

 Malzemeler:
  1 lt süt
  2 adet dövülmüş damla sakızı,

 75 gr kırık pirinç
  1 tatlı kaşığı limon suyu
 150 gr toz şeker
  100 gr kaymak
  yeteri miktarda tuz

Hazırlanışı:,Bir kaba pirinci ve 1,5 su bardağı su koyarak suyunu çeken kadar haşlayın ve süzün. Tuz, sakız, haşlanan pirinç ve sütü karıştırın. Sütlaç lapamsı bir hal alana dek pişirin.

Bekletmeden kâselere alın. Başka bir tencereye 1/2 su bardağı su, toz şeker ve limon suyunu karıştırın. Koyuca bir şurup kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.

Soğumaya bırakın. Şerbet soğuyunca iyice soğuyan sütlacın üzerine dökün ve kaymakla beraber servis yapın.

 


Bu tarif 405 kez görüntülenmiştir.