BAĞDAT SÜTLACI
BAĞDAT SÜTLACI
Malzemeler:
1 lt süt
2 adet dövülmüş damla sakızı,
75 gr kırık pirinç
1 tatlı kaşığı limon suyu
150 gr toz şeker
100 gr kaymak
yeteri miktarda tuz
Hazırlanışı:,Bir kaba pirinci ve 1,5 su bardağı su koyarak suyunu çeken kadar haşlayın ve süzün. Tuz, sakız, haşlanan pirinç ve sütü karıştırın. Sütlaç lapamsı bir hal alana dek pişirin.
Bekletmeden kâselere alın. Başka bir tencereye 1/2 su bardağı su, toz şeker ve limon suyunu karıştırın. Koyuca bir şurup kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
Soğumaya bırakın. Şerbet soğuyunca iyice soğuyan sütlacın üzerine dökün ve kaymakla beraber servis yapın.
Bu tarif 405 kez görüntülenmiştir.