HASBAHÇE
HASBAHCE
Malzemeler:
5 adet yumurta
200 gr. Toz şeker
250 gr. Un
100 gr. Su
35 gr. Ovaleks
7 gr. Kabartma tozu
500 gr. Pasta kreması
1 kg mevsim meyveleri
7 gr. Ali gel jöle
75 gr. Toz şeker
250 gr. Su
25 gr. Krem şanti
Hazırlanışı:
Yumurta, şeker, un, su, ovaleks ve kabartma tozu miksere konularak 4 dk hızlı devirde çırpılır.Pasta kalıplarına konularak önceden ısıtılmış fırında 170 c de 35 dk pişirilir ve soğumaya bırakılır. İyice soğuyan pasta keki enlemesine ikiye bölünür. Kremanın yarısı keke sürülür ve içine kuşbaşı doğranmış mevsim meyvelerinin ¼ ü konulur. İkinci kek üste kapatılır ve kalan krema sürülür.
Mevsim meyveleri kremanın üzerine döşenir. 250 gr su 75 gr toz şekerle kaynatılır ve aligel jöle katılarak ocaktan alınır. Jöle soğumadan meyvelerin üstüne fırçayla sürülür. Kenarları krem şantiyle sıvandıktan sonra servis yapılır.