KAFESTE ELMA

KAFESTE  ELMA

KAFESTE ELMA 

 Malzemeler:

 500 gr un

15 gr tuz

20gr limon suyu

400 gr margarin

250 gr su

1000 gr elma

10 gr toz tarcın

50 gr toz seker

50 ger pudra sekeri

 Hazırlanışı.

 Un, tuz, limon suyu ve su hep birlikte yoğurularak hamur elde edilir.Yoğurulan hamur 20 dk dinlendirilip ortasına margarin konularak zarf seklinde kapatılır. Merdaneyle açılarak 4 e katlanır. Aynı işlem 3 kez yapılır.Tur verme işlemi bittikten sonra 50mm kalınlığında açılır

10x10 ebadında kesildikten sonra soyulup ortaları çıkarılmış olan elmalar konur. Tarcın ve toz şeker elmanın üzerine serpilir hamur 4 tarafından kapatılarak yağlı konmuş tepsilere dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 180c de 30 dk  pişirilir.Soğutulduktan sonra üzerlerine pudra  sekeri ilave edilir.

 


Bu tarif 474 kez görüntülenmiştir.