KAFESTE ELMA
KAFESTE ELMA
Malzemeler:
500 gr un
15 gr tuz
20gr limon suyu
400 gr margarin
250 gr su
1000 gr elma
10 gr toz tarcın
50 gr toz seker
50 ger pudra sekeri
Hazırlanışı.
Un, tuz, limon suyu ve su hep birlikte yoğurularak hamur elde edilir.Yoğurulan hamur 20 dk dinlendirilip ortasına margarin konularak zarf seklinde kapatılır. Merdaneyle açılarak 4 e katlanır. Aynı işlem 3 kez yapılır.Tur verme işlemi bittikten sonra 50mm kalınlığında açılır
10x10 ebadında kesildikten sonra soyulup ortaları çıkarılmış olan elmalar konur. Tarcın ve toz şeker elmanın üzerine serpilir hamur 4 tarafından kapatılarak yağlı konmuş tepsilere dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 180c de 30 dk pişirilir.Soğutulduktan sonra üzerlerine pudra sekeri ilave edilir.
Bu tarif 474 kez görüntülenmiştir.