KARA ORMAN PASTA
KARAORMAN
Malzemeler:
150 gr. Çikolata (doğranmış)
150 gr. Pudra şekeri
500 gr. Krema (sıvı)
50 gr. Yaprak jelatin
1000 gr. Süzülmüş vişne komposto
50 gr. Toz şeker
20 gr. Nişasta
25 gr. Vişne likörü
250 gr. vurulmuş krem şanti
Hazırlanışı:
Krema pudra şekeriyle kabartılır. Vişne komposto, likör, nişasta ve şeker kaynatılır. 30 dakika buzlu suda eritilen jelatinler sudan çıkarılarak ilave edilir. İyice soğuduktan sonra krem şantiyle karıştırılır ve çikolatalar eklenir. Kenarları yağlanmış ve pudra şekerine batırılmış pasta çemberlerine doldurularak üzerleri düzlenir. Soğutucuda dondurulduktan sonra dekorlanarak servis yaplır.
Bu tarif 488 kez görüntülenmiştir.