SACHER
SACHER
Malzemeler:
120 gr bitter kuvertur
100 gr margarin
120 gr pudra şekeri
250 gr yumurta sarısı
200 gr yumurta beyazı
50 gr un
120 gr toz badem
250 gr kayısı marmelâdı
300 gr kremşanti
Hazırlanışı:
Kuvertür eritilir ve bekletilir. Pudra şekerinin 3te 1 ini margarin ve yumurta sarılarıyla çırpılır.Çikolata ve vanilya katılır. Geride kalan pudra şekeriyle yumurta beyazı çırpılır, un ve toz badem katılır.Hepsi birlikte karıştırıldıktan sonra önceden ısıtılmış fırında 180 c de 40 dk pişirilir.Fırından çıkarılıp soğutulduktan sonra enlemesine 2 ye bölünür ve önce aralarına kayısı marmelâdı sonra vurulmuş krem şanti konur.Üzeri krem şantiyle sıvandıktan sonra çikolata sos dökülür. 4x4 ebatınta kesilir ve üzeri süslenerek servis yapılır.