SACHER

SACHER

SACHER              

 Malzemeler:

120 gr bitter kuvertur

100 gr margarin

120 gr pudra şekeri

250 gr yumurta sarısı

200 gr yumurta beyazı

50 gr un

120 gr toz badem

250 gr kayısı marmelâdı

300 gr kremşanti

 Hazırlanışı:

Kuvertür eritilir ve bekletilir. Pudra şekerinin 3te 1 ini margarin ve yumurta sarılarıyla çırpılır.Çikolata ve vanilya katılır. Geride kalan pudra şekeriyle yumurta beyazı çırpılır, un ve toz badem katılır.Hepsi birlikte karıştırıldıktan sonra önceden ısıtılmış fırında 180 c de 40 dk pişirilir.Fırından çıkarılıp soğutulduktan sonra enlemesine 2 ye bölünür ve önce aralarına kayısı marmelâdı sonra vurulmuş krem şanti konur.Üzeri krem şantiyle sıvandıktan sonra çikolata sos dökülür. 4x4 ebatınta kesilir ve üzeri süslenerek servis yapılır.

 


Bu tarif 330 kez görüntülenmiştir.