CANTUCCİNİ { İtalyan Badem Kurabiyesi }
CANTUCCİNİ (İtalyan Badem Kurabiyesi)
Malzemeler
280 g un
2 adet yumurta
100 g badem
140 g şeker
50 g eritilmiş tereyağı
Rendelenmiş bir limonun kabuğu
1 paket vanilya
1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Yumurtaları ve şekeri bir kaba alıp köpürene kadar çırpalım. İçine unu ve kabartma tozunu birlikte eleyin. Erittiğimiz tereyağı, vanilya ve limon rendesini de koyduktan sonra elimizle yoğurmaya başlayalım. Cıvık yapışkan bir hamur olacak. İçine tüm soyulmamış bademleri döküp birbiriyle karışana dek devamlı yoğuralım, azar azar un serperek hem elinizi hamurdan çözebileceksiniz hem de hamuru toplayabileceksiniz.
Kabın üzerini streç filmle örttükten sonra yarım saat buzdolabında bekletin. Avucunuza sığacak şekilde parçalar kesip yaklaşık 2 cm kalınlığında rulolar yapıp, bol aralıklı yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsimize koyup, yumurta sarımızı bir fırça yardımıyla üzerine sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fanlı fırınımızda 25 dk pişiriyoruz. Her fırın değişik pişirdiği için üzeri iyice renk alana kadar kontröllü de pişirebilirsiniz. Fırından çıkan uzun kurabiyemizi yanlamasına 1 cm kalınlığında kesiyoruz ve yine resimde göründüğü gibi fırın tepsimize dizip 180 derece alt-üst ısıda yine renk alana kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra kurabiyeleri elimize biraz silkip servis tabağına alıyoruz. Saklama kabında bir kaç hafta dolapta muhafaza edebilirsiniz.