BUHARA PİLAVI

BUHARA PİLAVI

BUHARA PİLAV

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç

350 gr kuşbaşı koyun eti

3 yemek kaşığı tereyağı

2 adet havuç

½ kahve fincanı badem

yeteri miktarda Tuz, karabiber

3–5 dal dereotu, maydanoz

3 bardak su,

 Malzemeler:

Eti, üzerini geçecek kadar su ilavesiyle haşlayın. Pirinci kaynar tuzlu suda yarım saat bekletin. Bademleri haşlayıp kabuklarını soyun. 1-2 dakika kavurun. Havuçları iri rendeleyin. * Tereyağını tencerede kızdırın. Pirinci biraz kavurun. Üzerine badem ve havuçları ekleyin. Etleri ilave edin.

Tuz ve karabiberini ayarlayıp, 3 su bardağı et suyunu ilave edip, önce harlı sonra kısık ateşte pişirin. Demlendikten sonra dereotu ile süsleyip servis yapın.


Bu tarif 321 kez görüntülenmiştir.