BUHARA PİLAVI
BUHARA PİLAV
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
350 gr kuşbaşı koyun eti
3 yemek kaşığı tereyağı
2 adet havuç
½ kahve fincanı badem
yeteri miktarda Tuz, karabiber
3–5 dal dereotu, maydanoz
3 bardak su,
Malzemeler:
Eti, üzerini geçecek kadar su ilavesiyle haşlayın. Pirinci kaynar tuzlu suda yarım saat bekletin. Bademleri haşlayıp kabuklarını soyun. 1-2 dakika kavurun. Havuçları iri rendeleyin. * Tereyağını tencerede kızdırın. Pirinci biraz kavurun. Üzerine badem ve havuçları ekleyin. Etleri ilave edin.
Tuz ve karabiberini ayarlayıp, 3 su bardağı et suyunu ilave edip, önce harlı sonra kısık ateşte pişirin. Demlendikten sonra dereotu ile süsleyip servis yapın.
Bu tarif 321 kez görüntülenmiştir.