ISPANAKLI YUMURTA

ISPANAKLI YUMURTA

ISPANAKLI YUMURTA

 Malzemeler:

8 adet yumurta

1 kilogram ıspanak

50 gram soğan

300 gram tereyağı

3 adet yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı hardal

1 yemek kaşığı limon suyu

250 ml. sirke

1/2 tatlı kaşığı acı kırmızıbiber

Tuz

Hazırlanışı:

Ispanağı iyice yıkayın, süzün. 250 gr. tereyağını tencereye koyup hafif ateşte eritin, erimiş yağı bir kaba alın. Yumurta sarısı, hardal, tuz ve limon suyunu sıcak benmaride köpük köpük çırpın.  Erimiş ılık tereyağını ilk önce damla damla, sonra yavaş yavaş akıtarak, mikser yardımı ile krema kıvamında bir sos elde edene kadar karışıma yedirin. Sosu sıcak tutun.  Ispanağı porsiyon porsiyon olmak üzere tuzlu suda blanşe edin ve iyice sıkın. Soğanı ince kıyın, kalan yağda kavurun ve ıspanağı katıp ısıtın. Yumurtaları sirkeli suda poşe edin.  Ispanağı tabaklara alın, her tabağa 2 adet yumurta koyun ve üzerlerine bol sos gezdirin. Kırmızıbiber serptikten sonra kalan sosla birlikte servis yapın.

 


Bu tarif 310 kez görüntülenmiştir.